Vi hade tre fantastiskt trevliga, inspirerande och lärorika dagar där studiebesök och konferenstid varvades. Här följer några nedslag:

En strålande augustidag anlände vi till Kristinehamn och blev mottagna av Patrik Ohlsson, regionordförande, som guidade oss till familjen Skane. Väl där blev vi bjudna på fantastiskt god lunch, nävgröt och fläsk, och fick en intressant redogörelse av det enträgna arbetet med "bombmurklefallet" - ett exempel på när LRFs arbete verkligen har gjort skillnad.

Dag två bjöd på lika strålande väder och två inspirerande studiebesök. Under ledning av Ola Axelsson, ledamot i regionstyrelsen, lotsades vi först till Nysäters äldreboende där vi åt lunch tillsammans med personal på LRFs regionkontor, kommunpolitiker Dag Rogne och mjölkföretagare Monica Thörner. Vi fick förutom god svenskproducerad mat, ta del av det inspirerande arbetet med upphandlingen av maten till vårdboendet och skolan. Ännu ett exempel på när LRF har gjort viktig skillnad.

Efter lunchen promenerade vi till Wermlands mejeri där mejerichef Yngve Gustafsson visade oss runt och berättade den spännande framgångshistorien. Stoltheten för verksamheten smittade av sig till var och en av oss!

Slutligen åkte vi till Borgviks kvarn där vi övernattade på LRF-medlemmarna Anki och Nicke Lundstens imponerande anläggning. Mycket intressant att få höra om parets diversifierade verksamhet och få njuta av maten och de vackra omgivningarna. 

Stort tack LRF Värmland för varmt mottagande och jätteroliga dagar! Vi hoppas få återvända snart igen!

Linda Segerblom
Kommunikationschef LRF, linda.segerblom@lrf.se