BS Agro var utställare på Borgeby.

- Det som kunderna är mest intresserade av i år är Behandlingsboxen, det är väl fler veterinärer som förväntar sig att det ska finnas,  förra året var foderhäckarna en storsäljare då många ville minimera foderspillet på grund av torkan, sa Johan Gauffin från BS Agro.

Åsa Rölin, Potatiskonsult från Säffle, var utställare på mässan för första gången.

- Borgeby är ju helt klart en samlingsplats och i år för potatisodlare, potatisdemonstrationen har varit väldigt intressant att titta på.

Cecilia Rogne och EvaKarin Hempel från Landshypotek tyckte det var extra roligt att LRF Ungdomarna från Värmland och Örebro besökte montern.

- Landshypotek var ju en av sponsorerna till LRF Ungdomen i Värmlands resa och det var extra roligt att de hittade till vår monter och vi fick möjlighet att prata med dem.

Landshypotek hade i anslutning till Borgeby också släppt en rapport från lantbrukspanelen som handlade om efterdyningarna efter förra årets torka och hur lantbrukarna har anpassat sig.

Cecilia Avelyne vice ordförande för LRF Ungdomen i Värmland och Jack Estreen ledamot i LRF Ungdomen i Skaraborg.

- Vi är ca 40 ungdomar från Värmland och Örebro som besöker mässan, det roligaste har varit att vi träffat så mycket folk, igår var vi på Lantmännen i Skaraborg där vi också fick en guidad tur. De som är med verkar vara nöjda, säger Cecilia.

Palle Borgström, LRFs förbundsordförande och Katarina Cumselius, LRFs kommunikationsavdelning.

- Borgeby är nörderi på hög nivå konstaterade Katarina och det är ju det som gör det så roligt att vara här.

Palle tycker att det bästa med Borgeby är alla möten.

Birgit Jönsson verksamhetsutvecklare från LRF Västra Sverige passade på att lyfta frågan om kraftledningar med Palle och Katarina.

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Götaland, clara.hyltback@lrf.se