Vi startade med anmälan mellan 10-11. Därefter blev varje startande ekipage fotograferat som sedan dokumenterades i ett häfte. I år var det 30 ekipage som ställde upp. Startavgiften är frivillig, då allt överskott går till barncancerfonden. Vi säljer även ett lotteri med mycket fina vinster.

Efter att man fotograferats startar rundturen i vår vackra bygd, under turen har de deltagande en tipspromenad som grålledoktor’n Per-Åke ställt iordning.

Första stoppet är vid sågen i Årbotten där Yngve Ivarsson bjuder på kaffe, kokat över öppen eld. Sedan fortsätter turen ner till Sälbodabygdens bygdegård där föreningen säljer kaffe med bröd (även de skänker överskottet till barncancerfonden). Nu fortsätter resan mot Larstomta. Väl i mål skall man svara på en utslagsfråga. Årets vinnare blev Bertil Axelsson.

Vid 14-tiden skedde det en världspremiär, då uppträdde för första gången alla tre bröderna Gunnar, Anders och Sven Edman tillsammans med sina dragspel. Deras kusin Maja bjöd på vacker sång. Efter deras uppträdande var det dags för godisregn till barnen.

Årets VIP-gäst var Mats Jonsson (Mats i smia). Han smider och lagar det mesta vi i bygden behöver hjälp med. I parken på Larstomta anordnade Gunnarskogs Bygdelag en loppis och inne i huvudbyggnaden sålde de kaffe och korv mm.

Arvikabygdens LRF tillsammans med Gunnarskogs Bygdelag, vill tacka alla sponsorer och deltagare och hoppas på återseende nästa år.

Torbjörn Olsson
Styrelseledamot Arvikabygdens LRF-avdelning och styrelseledamot LRF Värmland,
057032242@telia.com