- Det känns bra och roligt! Jag kommer nu plocka hem en del i min produktion hit till Värmland istället för att exportera vidareförädlingen av spannmål och grisar till Västergötland som jag gjort tidigare, säger Johan med ett leende.

Hans stall är en investering på cirka 11 miljoner och han har använt sig av lokala företag i så hög utsträckning som möjligt.

- Genom åren har jag lärt känna mycket folk och byggt mig ett gediget nätverk, detta har jag använt mig av nu och det är kanske därför allt gått så smidigt. Jag ligger i fas med planen och bara det känns oerhört bra, säger Johan.

Johan är med i Moholms suggring och nu kommer han att ha stora delar av produktionen själv hemma på gården, från födsel till slakt.

- Det har varit mycket att tänka på med smittskyddsbitarna och där har vi haft många och långa smittskyddssamråd, säger Johan.

Johan har inte bara varit engagerad i LRF utan också Näringslivsrådet i Karlstad och det var också där som han träffade HamidYousefzadegan som är VD för företaget Lumine LED, ett företag som tillverkar avancerat ledljus.

- Det är deras första armatur som är klassad för lantbruk vilket känns jätteroligt att få ha varit en del av. Jag hade nog inte lyft luren om jag inte träffat honom i Näringslivsrådet här i Karlstad, säger Johan.

Johans investering är rätt så unik i Värmland och på Länsstyrelsen förprövade man senast en sådan här anläggning 2011. Länsstyrelsen fick ta hjälp av Länsstyrelsen i Västra Götaland.  

Johan lämnar nu sitt förtroendeuppdrag i regionstyrelsen för LRF Värmland och alla andra förtroendeuppdrag i LRF vid stämman i mars.

- Det enda förtroendeuppdrag som jag kommer att behålla är det som revisor i Väse Gymnastikförening, säger Johan.

Vi önskar honom all lycka till i sitt företag och i sina andra förtroendeuppdrag.

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se