Säfflebygdens LRF-avdelning och Landshypotek Bank bjöd förra veckan in till höstträff. Ett 50-tal personer kom till Sjönnebol där Jonna Larsson och Petter Bergvall visade runt och berättade om sitt företagande.

Det stora intresset för jord, skog och djurhållning gick inte att ta miste på. Ekologiska grisar på hemgården Ramstad är navet i företaget men även fåren får allt större utrymme i verksamheten. De är bland annat utmärkta ogräsbekämpare i gårdens vallfröodlingar.

Jonnas stora hobby – som numera är en del av arbetet - är vallhundar och besökarna fick en fantastisk uppvisning där alla var alla grymt imponerade av hundarnas (och hundförarnas) arbete med fåren.

Jonna och Petter betonade också vikten av att ha en levande gård med djur och människor omkring sig och att det är viktigt att använda de möjligheter som finns. Besökarna fick se hundsporthallen som varit häststall liksom fårstallet som tidigare inhyst kräftodling men numera har plats för cirka 120 tackor. Uthyrning av bostäder, festlokal och Airbnb (semesterboende) ingår också i företaget.

Kvällen avslutades med grillning och fika samtidigt som Erik Forsberg, vice ordförande i LRF Värmland informerade om vad som händer i länet och landet och representanter från Landshypotek Bank hintade om utvecklingen inom bank och ekonomi inom framför allt landsbygdsföretagande.

Catarina Nilsson
Ordförande LRF Säfflebygden