Kvällens tema var Media och hur vi förhåller oss till dem när vi vill nå ut med ett budskap.

Så för att få lite klarhet i detta hade vi bjudit in Albin Norén, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Värmland. Han har tidigare jobbat som journalist, både inom tidning, radio och tv.

Albin visade oss ett upplägg för hur man bör tänka när man skriver ett pressmeddelande, och nappar de inte, då menade han att det inte är någon idé att tjata. När det gäller debattartikel ska antal tecken max vara 2500 inkl. mellanslag. Att bjuda in till en gemensam pressträff, kan vara något medierna nappar på ett förslag Norén kom med. Han tipsade även om att be om att få se texten som kommer att gå ut, innan den publiceras. För att se att journalisten inte ändrat allt för mycket och att vårt budskap är blivit något annat.

Albin gjorde också reklam för sin podd Bygdefolk där några avsnitt har med medlemmar från LRF Värmland, (första LRF avsnittet kommer ut någon gång i februari). Gå gärna in och lyssna https://shows.acast.com/bygdefolk/episodes

Vi gick också igenom vad som skett ute i våra kommungrupper samt diskuterade det SVÅRA kostnadsläget som våra näringar just nu står med, med en prislapp på 5,7 miljarder.

Vår ordförande Patrik beskrev hur arbetet med detta sker både regionalt och på riksplan.

Lokalt har Arvika kommungrupp uppmärksammat sitt kommunalråd om detta och bett att man för detta vidare upp i sina kontaktnät inom riksdag och regering, så att det händer något i frågan, fler av våra kommungrupper planerade att agera för att lyfta frågan i sina respektive kommuner.

Torbjörn Olsson
Styrelseledamot LRF Värmland