Resan började från tivoliplatsen i Arvika där Martina Philip, LRF Västra Sverige, pratade om aktuella skogsfrågor under resan fram till Moelven i Edane, där mötte Jörgen Olofsson upp och vi fick en rundtur på området och även besöka sågverksavdelningen. Fika på kontoret där Jörgen berättade om satsningen som Moelven gör på plats.

Efter det tog Anders Lundmark oss till ca 1 hektar vall och berättade om vad kostnaden blir i år i jämförelse från ifjol.

Lars Aronius berättade om det aktuella kostnadsläget för att producera mjölk under tiden som vi åkte upp till Västra Ämtervik och Vindparksområdet, där berättade Bertil Forsberg om fördelar/nackdelar med att vara markägare.

På Fryksdalshöjden tog vi en lunchpaus, där vi bjöd på sallader som inhandlats hos Nordells. På vägen hem diskuterades det om mobiltäckning, hur viktig den är för oss ute på landsbygden.

Jag (Lena W Johansson) pratade med politikerna om den nedskräpning som sker på återvinningsstationerna med omnejd vid tömning av bl a plast som flyger omkring när lastbilarna åker iväg efter tömning.

Vi tackar Wikmans Buss som körde runt på oss under dagen.

Lena W Johansson
LRFs kommungrupp i Arvika, lena.w.johansson@telia.com