"Tillsammans får vi landet att växa" är namnet på kampanjen som sker i olika kommuner i hela Sverige under denna vecka, och som fokuserar på vad det gröna näringslivet har att erbjuda samhället.

Många viktiga beslut tas i kommunerna

Förtroendevalda och andra medlemmar inom LRF kommer att ordna möten, uppvaktningar, gårdsbesök etc där politiker och tjänstemän från kommunerna är huvudmålgrupp.
– Många av de beslut som berör våra medlemmar fattas på kommunal nivå. Det handlar t ex om plan- och byggärenden, miljötillsyn och offentlig upphandling. Det är viktigt att vi förstärker våra budskap, särskilt i dag när allt fler kommer allt längre bort från våra näringar, säger Arne Lindström, LRF Västerbottens ordförande.

Bjuder på lokala hamburgare

Han kommer själv att medverka i Nordmaling fredag den 30 september då kommunanställda och politiker får lyssna på tal, och serveras lokalproducerade hamburgare, utanför kommunhuset vid 11.30.

Gårdsbesök

I Vännäs har LRF-medlemmarna bjudit ut kommunpolitikerna till Lundbergs Lantbruk, Norrmalm, för att bl a prata om det nya vattendirektivet, och hur det påverkar jordbruket. Träffen sker onsdagen den 28 september.

Umeå

I Umeå kommer LRF att träffa kommunledningen tisdag den 27 september för att diskutera offentlig upphandling av livsmedel.

Småskalig livsmedelsförädling

I Norsjö kommun medverkar LRF vid en inspirationsdag om småskalig livsmedelsförädling på Folkets hus i Bastuträsk, den 30 september.

Frukostmöte

I Malå arrangerar LRF ett frukostmöte med företrädare för kommunen och övriga näringslivet på temat biobaserad och förnybar samhällsekonomi, med många programpunkter. Detta sker den 29 september, på Malå hotell.