Hur känns det att ha blivit ordförande?
– Det har inte landat riktigt än, men det känns självklart roligt att ha fått det förtroendet.

Vad jobbar du med?
– Jag jobbar på mina föräldrars gård med mjölk- och lammproduktion, växtodling, entreprenadverksamhet och skogsbruk. Förutom mina föräldrar och jag hjälper mina bröder till ibland, plus att vi har en deltidsanställd.

Vad gör du på fritiden?
– Vilken fritid?! På ett sånt här ställen flyter allt ihop, men jag är lyckligt lottad att få jobba med det som är mitt fritidsintresse. Annars åker jag lite längdskidor på vintern.

Vilka är de viktigaste frågorna för LRF Ungdomen i länet att arbeta med just nu?
– Ja, det är dels att locka unga till den här branschen, då medelåldern bland lantbrukare är rätt hög, dels att höja kunskapsnivån om jord- och skogsbruk hos konsumenter, politiker och beslutsfattare. Det senare blir aldrig ”färdigt”, vi verkar kunna prata hur mycket som helst, men ändå dyker det upp frågeställningar som man tycker borde vara självklara.

Vilka aktiviteter planeras för 2017?
– Vi kör vidare på de fasta punkterna, som aktiviteter på naturbruksgymnasierna, grillfester och studieresor med mera. Sedan borde vi jobba mer med de politiska ungdomsförbunden. Vi har försökt få en dialog med dem, men hittills har det varit ganska svagt intresse från deras sida.

Vilka fler ingår i styrelsen?
Nils Larsson, Näs, Bygdeå, och Maja Forslund, Häbbersfors, Kåge, valdes in som nya i styrelsen. Övriga är Emma Bäckström, Valsfäboda, Robertsfors och  Björn Wiklund, Östbyn, Robertsfors.

Nils Larsson.

 

 Maja Forslund.