Framtiden är grön! Det är rubriken på dagen, som leds av LRF Ungdomens ordförande Emilia Astrenius Widerström. Även LRFs förbundsordförande Palle Borgström medverkar.

Skogspolitik och mycket annat . . . 

Det blir sju föredrag med olika teman och kompetenta föreläsare. Se filmklipp här till höger!
Hur jord- och skogsägare i norra Sverige ska förhålla sig till ett förändrat klimat, berättar Johan Litsmark, naturskadespecialist, Länsförsäkringar. Lennart Ackzell, LRF Skogsägarna, förklarar vart skogspolitiken är på väg, och Thomas Bertilsson, LRF, berättar om vad som händer med brexit, nya cap och i Sverige. Dessutom är Norra Skogsägarnas VD, Pär Lärkeryd, med och talar om framtidens skogsmarknad.

Konsumenttrender

Annat som tas upp är konsument- och livsmedelstrender. Det föredraget hålls av Lovisa Madås, AGFO. Från Macklean deltar Filip Lundin som beskriver branschens digitalisering.
Och hur är det nu med dagens ungdomsgeneration? Är den lat och bortskämd eller engagerad och trygghetssökande? Anton Landehag, Ungdomsbarometern, reder ut.

Gåva på 90-årsdagen

Framtidsdagen är en gåva från LRF Riks då LRF Västerbotten i år fyller 90 år.
– Det känns fantastiskt att vi tack vare dessa pengar kan ordna en sådan här dag i framtidens tecken för våra medlemmar. Det är ju självklart att för att jord- och skogsbruket ska kunna vara konkurrenskraftigt måste vi ha koll på vad som händer i vår omvärld i dag och framåt, säger Mats Granath, regionchef för LRF Västerbotten och LRF Norrbotten.

Alla LRF-medlemmar välkomna

Framtidsdagen vänder sig inte enbart till medlemmar i LRF Västerbotten utan även medlemmar från andra regioner är varmt välkomna. Men det kan vara bra att anmäla sig i tid, då antalet platser är begränsat.
Detta gör du via LRF Medlemsservice 0771-18 08 11 eller medlemsservice@lrf.se