Mickelbogård, utanför Umeå är ett småskaligt lantbruk kombinerat med djurpark. På gården finns idag ett 30-tal olika arter med allt från husdjur som marsvin till mer exotiska djur som alpackor och mer traditionella bondgårdsdjur som kor, grisar och får.

- Det hela började med att jag och min mamma skaffade kameler för att vi tyckte att dom var fascinerande och för att det var en kul grej. Det är främst barnfamiljer som besöker gården för att integrera med djuren vilket brukar vara väldigt uppskattat, säger Linda Rönnlund som driver gården tillsammans med sin mamma Ann-Christin Rönnlund.

I februari och en bit in på mars började SVT Barn sända live från gården via sin app. Programmet är en liknelse med "Den stora älgvandringen" som sändes via SVT Play ifjol och ger barn och vuxna en möjlighet att få se och lära sig mer om djuren på gården. Man får en inblick i hur de lever, vad de äter och vad de gör på dagarna.

- Men tittarna, speciellt de ynge har också lite krav på att det ska hända lite i programmet och de vill gärna vara med och påverka. Därför tog SVT  fram en funktion i appen där barnen kan skriva önskemål om vad som ska hända inne hos djuren. Det kan handla om att exempelvis placera en rutschkana inne hos illrarna, skicka in egna bilder som visas i programmet eller använda röstningsfunktionen och rösta på vilket djur som de vill se mer av i sändningen. På så sätt får barnen vara med och påverka programmet själva, berätter Linda.

Klicka här för att se alla program från Mickelbo gård här.