Berätta, vem är du?

Jag är en person som brinner för att samla människor kring mat och genuina smakupplevelser Att upptäcka lokala smaker, restauranger och träffa människorna bakom är bland det bästa som finns. 

Hur känner du såhär efter smakfesten?
Det känns fantastiskt! Vi kunde inte i vår vildaste fantasi föreställa oss att det skulle komma så många besökare. Intresset för de lokala smakerna i Höga Kusten är uppenbarligen jättestort.

Vad har du för planer och drömmar för nästa års fest?Nästa år kommer det bli ett större område och några spännande nyheter och så blir det förstås mer god mat, fler lokala producenter på Smakgatan och fler workshops där man t.ex.  kan lära sig brygga öl, laga mat från skogens skafferi och så  blir det en hejdundrande festivalkväll med bland annat en stor långsbordsmiddag med lokal mat i sommarkvällen!

Vad jobbar du med när du inte arrangerar smakfester?
Det mesta kretsar kring mat, så skulle kanske kalla mig matentreprenör. Jag har nyligen tagit fram en förstudie ”Smakdestination Höga Kusten”. Jag driver jag ett kompetenshöjande nätverk för matmarknadsförare, FeedMe och har startat Culture Kitchen, ett integrationsinitiativ och mötesplats för svenskar och nysvenskar med smaker från hela världen. Sedan så intervjuar jag även några av Sveriges främsta matpersonligheter på min blogg foood.se

Vilket tips vill du ge till lantbrukare i länet?
Det är nog mer ett uppmuntrande konstaterande, intresset för lokal mat och lokala råvaror kommer bli större, människor vill veta var maten kommer ifrån. Och så vill jag slå ett slag för att arbeta med matturism eftersom turister söker genuina upplevelser, vill vara delaktiga och lära sig hur maten produceras och på så sätt få en unik upplevelse av platsen de besöker!  

 

Du kan följa Eva på hennes matblogg Foood.se.