Tanken med veckans aktiviteter är att få det gröna näringslivet på dagordningen hos politiker, beslutsfattare, marknadsaktörer och allmänhet. För det gröna näringslivet skapar t ex fler arbetstillfällen än det genomsnittliga näringslivet i Sverige!

I genomsnitt för hela den svenska ekonomin skapas 1,42 nya jobb för varje miljon som efterfrågan stiger. I jordbruket är motsvarande siffra 2,51 nya jobb, då jordbruket också indirekt skapar jobb i andra sektorer av samhället.
Detta finns att läsa i LRFs nya rapport Det gröna näringslivet och dess betydelse för samhället. Vissa siffor kommer sedan också att finnas nedbrutna på länsnivå.
Materialet blir ett stöd till kommungrupperna i deras aktiviteter vecka 39 och vid andra tillfällen då det handlar om påverkansarbete.

Det händer runt om i länet

I Västernorrland har ett antal kommungrupper klart för sig vad de ska genomföra den aktuella veckan.

Torsdag den 29/9
LRF i Örnsköldsvik kommer att på en och samma gång arrangera provsmakning av sveska hårdostar i 25 matbutiker runt om i kommunen, vilket är nästan alla. Detta för att få fler att välja den fina svenska osten.

Fredag den 30/9
LRF i Sollefteå bjuder in politiker, makthavare coh prodiucenter till eventet "Vi måste prata om maten" men fokus på en dialog om maten vi vill äta i framtiden. 

Måndag den 26/9
LRF i Sundsvall kommer att närvara i kommunhuset under kommunfullmäktigemötet. Politikerna kommer få en personlig bonde och veta mer om kommunen producenter. 

Hela vecka 39
LRF i Kramfors kommer att uppmärksamma den svenska osten på ett alldels eget och finnurligt sätt runt om i Kramfors! Håll ögonen öppna!

Under vecka 39
LRF i Ånge kommer slå ett slag för barnens kunskap om maten de äter varje dag och presentera en plan för hur alla barn ska veta var maten kommer ifrån.

Regionen hjälper till

LRF regionalt kommer även att ta presskontakter och hjälpa till med övrig kommunikation.

För mer information kontakta Olov Eriksson via olov.eriksson@lrf.se 070 86 76 9 26

Presskontakt: Magnus Jakobsson magnus,jakobsson@lrf.se eller 073 155 17 21