- Med sin passion för smaker, dryck och värdskap kommer hon att driva arbetet med att skapa Framtidens Smakdestination på ett förtroendeingivande sätt, säger Mia Karlsson, vd på Höga kusten Turism AB som tillsammans med LRF och Visit Sundsvall driver projektet.

Tanken är att lyfta den lokala maten och lokala smaker, utveckla kontakten mellan besöksnäringen och de gröna näringarna. Erica har erfarenheter från att vara småskalig besöksnäringsentreprenör där samverkan är ett måste - till att skapa en av regionens mest omtalade restauranger, där värdskapet och den lokala matupplevelsen är det som hänger kvar i minnet efter ett besök på Villa Marieberg.

Hon har också genom åren skaffat sig ett mycket gott nätverk både inom producent- och grossistledet.
Målet är att öka andelen lokalt producerade råvaror i länets restauranger och etablera en struktur för samarbete och utbyte mellan producenter, restauranger och besöksnäringsaktörer.
-Vi producerar fantastiska råvaror och bra mat här i länet och vi har alla förutsättningar för matturism, säger Annika Fälldin från LRF.

Projekttiden är två år och LRF är projektägare.
För mer information kontakta Annika Fälldin 070 267 67 47 annika.falldin@lrf.se