Jag tänker, alltså finns jag. Vi bryr oss, därför gör vi - tillsammans som folkrörelse. Men hur ser vi till att vi medlemmar även i framtiden vill, kan och orkar engagera oss för det vi tillsammans tror på?

LRF är en företagarförening och en folkrörelse. När vi arbetar för en förändring i samhället är det människor av kött och blod med händerna i jorden och skogen som berättar hur det är – i vardagen och i verkligheten. Våra budskap kommer hemifrån gården, inte från en ideologisk utopi och den folkrörelseformen är LRFs främsta styrka. Detta insåg man redan för 100 år sedan när det som skulle komma att bli LRF grundades. Och idag är LRF fortsatt en folkrörelse.

Samtidigt som omvärlden hela tiden har förändrats, kan vi ibland undra om vi verkligen har förändrats med den? För 100 år sen plöjdes åkern precis som idag – men dagens plog både fungerar och drivs på ett annorlunda sätt och på mycket större arealer än för 100 år sen. Frågan har kommit upp om vår folkrörelse har genomgått den utveckling som kanske krävs i en ny omvärld?

Vad är då LRFs folkrörelse och vad är det som egentligen behövs utvecklas? Jo, LRFs folkrörelse är det engagemang vi tillsammans delar och det vi bestämmer oss att åstadkomma när det där engagemanget slår till inombords. LRFs Folkrörelse är ert remissvar i LRFs kommungrupp. Det är din grannes goda fika till lokalavdelningens aktivitet. Det är när du berättar om svenska mervärden för dina vänner. Det är gödseltunnan som rycker ut när en kollegas skog brinner.

Folkrörelsen är när du som enskild medlem faktiskt orkar ta striden för det du tycker är viktigt. Det är när du möter andra medlemmar och beslutar att ”För fasen, det här gör vi!”.

Det har och behöver alltid varit LRFs kärna och vi måste tillsammans se till att det finns rätt förutsättningar för det.

Så frågorna som LRF Västernorrland nu ställer till dig är: ”Vad engagerar dig?” och ”Hur skulle du vilja kunna engagera dig frågorna du brinner för?”.

Under våren och försommaren 2019 kommer LRF Västernorrland att genomföra Medlemsdialogen runt om i länets lokalavdelningar och kommungrupper. Vi hoppas att få träffa dig där och att du berättar vad som engagerar just dig.

Det här är Medlemsdialogen

  • Medlemsdialogen är namnet på de träffar som LRF Västernorrland kommer genomföra under våren 2019.
  • Syftet är att träffa så många medlemmar som möjligt för att få deras svar på hur folkrörelsen ska vara uppbyggd för att man både ska vilja och kunna engagera sig idag och i framtiden.
  • Har du frågor eller är nyfiken att ordna en träff? Kontakta din lokalavdelning eller kontorets olov.eriksson@lrf.se