Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs nära 150 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP och vi är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.

Vi inom Mittnorrland jobbar hårt för att skapa goda villkor för människor och företag inom de gröna näringarna och på landsbygden. Nu söker vi en vikarierande verksamhetsutvecklare eftersom en av våra medarbetare skall vara föräldraledig. Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett utvecklande arbete där du har en nyckelroll för att synliggöra våra medlemmar och deras viktiga roll i samhället.

Arbetsuppgifter  

  • Ansvara för kommungruppernas verksamhet och kommunalt påverkansarbete
  • Samordna och arrangera aktiviteter och event såsom bl a regionstämma för LRF Västernorrland

Lämplig bakgrund

  • Högskoleutbildning inom statsvetenskap, ledarskap, kommunikation eller organisationskunskap
  • Intresse och engagemang för politik, folkrörelse och de gröna näringarna. 
  • Erfarenhet från arbete inom de gröna näringarna och/eller medlemsdrivna organisationer

Vi söker dig som är

  • Intresserad av andra människor och deras drivkrafter
  • har intresse av de gröna näringarnas utmaningar och förutsättningar samt en vilja att vara med och delta i utvecklingen av dessa näringar
  • Självgående och initiativrik med förmåga att driva projekt i hamn.  Samtidigt måste du vara lyhörd, ha samarbetsförmåga och jobba för delaktighet och förankring, eftersom det är mycket viktigt i vår organisation.

Övrigt   

Körkort och tillgång till bil krävs för tjänsten.

Efter vikariatet finns stora möjligheter till fortsatt arbete i regionen med andra eller liknande arbetsuppgifter. Meriterande är därför goda kunskaper om näringspolitik, företagande och företagarvillkor inom det gröna näringslivet.

Placering vid LRFs regionkontor i Ås utanför Östersund eller i Kramfors, vi har även kontorsplats i Sundsvall. Tjänsten är på deltid men kan anpassas och vara mellan 50-100 procent av heltid och med tillträde snarast och fram till 2019-12-31.

Ansökan   

Du söker genom att klicka här och skicka med ett personligt brev och CV senast den 10 februari.

För frågor om tjänsten kontakta Regionchef Susanne Öberg, 0612-77 18 06.

Fackliga representanter och kontaktpersoner är Pirjo Gustafsson (SACO) 026-245977 alternativt Kristina Bengtsson (Unionen) 0346-716961.

LRF Mittnorrland en folkrörelsebaserad intresse- och företagarorganisation med 9.000 medlemmar. Vi jobbar hårt för att skapa goda villkor för människor och företag inom de gröna näringarna och på landsbygden. Styrkan i det arbetet är att vi är många. Tillsammans driver vi, som enda organisation, landsbygdens frågor. Läs gärna mer om oss på www.lrf.se