En samling folk som bor på landet och som gillar vad som finns där. Å vad rätt ni har, vi gillar just allt det där som finns på landet. Det får oss medlemmar i någon av alla LRFs lokalavdelningar att engagera oss i frågor som rör landsbygden. Men det finns också en annan sida av att vara med i en Lokalavdelning. Det är allt skoj vi har tillsammans när vi träffas.

I vår avdelning brukar vi ha grillkväll med något intressant studiebesök, eller vår pubafton som är tradition där det serveras korv, öl och dricka och så pratas det om allt mellan himmel och jord.

Sen finns det en sak vi inte får glömma, vårt årliga traktorrace i augusti. Det är tredje året nu och det är verkligen en riktig höjdare. Kanske för att två av mina pojkar är med och kör med sina Ford Dexta så leran skvätter, men också för att vi lyckas locka massor med folk som ställer sig på en åker i nästan vilket väder som helst. För att de precis som vi som arrangerar tycker det är jättekul att se på när förarna gör upp om titeln som årets traktorförare. Eller så kanske de gillar hästraceuppvisningen som är ett stående inslag eller för att de gillar våra nygrillade hamburgare som sprider doft över nejden. Vad vet jag? Jo en sak vet jag säkert! Om ni får chansen, åk till Stenstorp den 21 augusti så får ni se hur kul vi har tillsammans.

Marie Jonsson ledamot Stenstorpsortens lokalavdelning

Denna krönika finns också på LRF Västra Götalands gröna sida i dagens Land Lantbruk nr 34/2015.