För att fira 1-årsdagen utlystes en tävling bland klasser som använt sig av materialet och vinnare blev årskurs 2 på Sjuntorpskolan i Trollhättan. Som pris blev de bjudna på tårtkalas.

Närmare 45 000 besök på sidan och en varm respons från både skolvärlden och våra egna bönder, intresset för Bonden i skolan bara ökar. Fin återkoppling från pedagoger i hela landet. De tycker att materialet är mycket användbart och ger uttryck för att sajten underlättar deras arbete.

I sin motivering skriver Gunilla Skogsberg-Lindén, lärare på skolan:

”Vi på Sjuntorpskolan i Trollhättan arbetar med ”Bonden i skolan” och barnen tycker att det är TOPPEN!!! Alla barn har på så sätt möjlighet att aktivt delta i undervisningen genom ”Bonden i skolan”. På grund av svåra allergier i klassen har vi inte möjlighet att göra bondgårdsbesök som tidigare. Alla barn kan genom ”Bonden i skolan” få en inblick i det historiska perspektivet och utvecklingen som skett. Uppleva alla olika områden, växtodling och maskiner mm. Detta är ett fantastiskt material med färdiga temaområden och upplägg. Viktigt att miljötänket och kompostering finns med."

Till bondeniskolan.se >>