Årets serviceman, årets nyföretagare, årets mjölkkämpe, årets stöttepelare, årets entreprenör samt årets filmstjärnor korades.

Näringslivschefen i Falköpings kommun Magnus Sundén tackade för att han blivit inbjuden på firmafesten. Han poängterade vikten av lantbruksföretag och att Falköping är en traditionsrik jordbruksbygd, något som vi ska vara rädda om. De flesta i Falköpings kommun har någon koppling till Lantbruk och Falköping är unikt på det sätt att det finns fyra gånger fler lantbrukare i Falköping än i en genomsnittskommun i Sverige. Humöret var på topp på deltagarna. Festen höll på långt in på småtimmarna.

– Vi hoppas att Bondegalan blir en återkommande tradition, vi måste få känna glädje och fira ibland sa Wanja Wallemyr, kommungruppsordförande i LRF Falköping och en av initiativtagarna till galan.

Curt Andersson, årets serviceman: En man på rätt plats med service i blodet, när humöret är i botten och utgödslingen skrot kommer han vardag som helg med humöret på topp. När han lämnar ligger skrotdelarna rena på rad och utgödslingen går som en klocka igen.

Lisa Claesson och Tobias Gunnarsson, årets nyföretagare: När ljuset allt oftare i ladugårdarna släcks är det roligt att det nya stjärnor på bonnahimlen kläcks. För utan er unga som vågar ta klivet, och satsa för fullt på det härliga bonnalivet. Så skulle snart fler bås eka tomma, men nu hörs det muande från Svarta, Hjärtros, Hilda och Blomma.

Bengt Lennartsson, årets mjölkkämpe: För den svenska mjölken han slåss med ostar och fil, i Stockholm, Borås, Örebro och Lysekil. I butikerna han damerna charmar. När de går därifrån har de biskopsost i sina vagnar. En sann hjälte med ett stort engagemang, han förtjänar minsann en sportig Ford Mustang.

Marie Jonsson, årets stöttepelare: I lokalavdelningen hon på ordförande Lars-Olof håller koll, inför traktorracet ser hon till att allting är under kontroll. När frågor behöver diskuteras tar hon sig alltid tid, och ser till att ingen hamnar på glid. Om det känns mörkt hon ljuset i tunneln finner, för det svenska lantbruket hon kämpar och brinner.

Karl Steen, årets entreprenör: Karl Steen är en ung entreprenör som är en förebild i vår bransch. Genom sin maskinstation möjliggör han åtkomst på modern teknik även för mindre lantbruk. Han är också en förebild i hur han bygger upp sitt företag, tack vare starkt intresse, noggrannhet och kunnighet.

The BonnaGäng från Tibro årets filmstjärnor: Förutom äktheten i skådespelet som vi fick se på TV, så har dessa killar med den originella charmen och skitiga nävar, förmedlat ut den varma känslan som bara en traktor och sann vänskap kan ge till det svenska folket. Förutom detta har dom även bevisat att ett brinnande intresse för det man gör ger storslagna resultat, bara man ger sig fanken på det.

Vimmelbilder från kvällen >>

Clara Hyltbäck
Verksamhetsutvecklare LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se