Vid LRF Ungdomens riksstämma i mars kommer två ungdomar från Västra Götaland att föreslås som nya ledamöter i riksstyrelsen. Dessa är Emilia Astrenius Widerström, Moholm, som föreslås som ny ordförande efter Nils Björid som avböjt omval och Hanna Johansson, Stenstorp. Ytterligare tre nya ledamöter föreslås. I riksstyrelsen sitter sedan förra året även Susan Larsson från Vara.

Presentation av Skaraborgsungdomarna:

Emilia Astrenius Widerström är 27 år och uppvuxen i Vårgårda utan anknytning till ”bondelivet”. Idag bor hon i Moholm utanför Töreboda och jobbar sedan fyra år som djurskötare på en ekologisk mjölkgård utanför Götene. Hon är ordförande för LRF Ungdomen Skaraborg, sitter i CEJA Civil Dialog Group Organic Farming och är ambassadör för Jobba Grönt.

– Mitt största kall med engagemanget i LRF är att få omvärlden att se alla möjligheter som finns inom de gröna näringarna. Jag vill engagera och driva de frågor som gör det möjligt att vara ung, leva och arbeta på landsbygden, som företagare eller anställd. Och allt detta med hjälp av alla medlemmar i LRF Ungdomen. Det är vår tur att visa vad vi kan! Säger Emillia.

Hanna Johansson är en 30-årig smålänning som för snart 10 år sedan valde att bli mjölkbonde med växtodling i Skaraborg.

– Jag är såklart jättehedrad över att bli tillfrågad och hoppas, om jag får förtroendet, att kunna bidra i styrelsen med min erfarenhet från livet som mjölkföretagare och med mitt engagemang för det svenska lantbruket, maten och landsbygden i viktiga frågor framöver! Säger Hanna.

Läs också:

De kan bli LRF Ungdomens nästan helt nya styrelse >>

Rockabillydrottningen är nominerad till ordförande >>