Pressinbjudan 170316

På måndag den 20 mars kl 09.30 startar LRF Västra Götalands årsstämma i Vara konserthus (mingel med fika under fullmäktigeregistreringen är möjligt från kl 08.15) med 184 valda bondeledare från hela länet.

Först blir det anförande av ordförande Sofia Karlsson och medverkande från alla nivåer i LRF, sedan prisutdelningar till bl a sex personer som får vårt högsta regionala förtjänsttecken Silvernålen och Nötkreaturstiftelsen Skaraborgs stipendie som i år tilldelas Margareta Stigson, platschef på SLU i Skara.

Dessutom föräras Lerdals LRF-avdelning i Färgelanda priset Årets lokalavdelning för sina skogsaktiviteter för medlemmar, bl a gubbdagis i skogen, som lett till att de ökat medlemsantalet. Uddevalla kommungrupp får som första kommungrupp det nyinstiftade priset Årets kommungrupp i VG för sin framgångsrika opinionsbildning kring bl a åkermarken som resurs och kretsloppet av näring i samhället.

Under förmiddagen blir det också ett anförande av LRFs VD och koncernchef Anders Källström som bl a ger sitt perspektiv på att LRF i år fyller 100 år.

Därefter blir det debatt om de hela 59 (femårshögsta) motioner som inkommit till årets stämma från våra 183 lokalavdelningar i länet.

Allt material inför stämman hittar du samlat här >>

Stämman beräknas avslutas senast kl 17.00.

Frågor kan ställas till regionordförande Sofia Karlsson, Grästorp, 0730- 38 42 64.