Jag heter Stina Andersson och är sistaårsstudent på veterinärprogrammet. Jag ska tillsammans med SLU, SVA, Länsstyrelsen och LRF nu äntligen titta närmre på utbrottet av frasbrand i Falköpingstrakten under sommaren och hösten 2015. Vi ska försöka hitta riskfaktorer för utbrott och komma närmre förklaringen till vad som egentligen hände under utbrottet – varför blossade det upp så mycket just då?

Till det behöver jag ER hjälp! Jag har gjort en enkät som kommer skickas ut till medlemmar i det drabbade området där jag hoppas ni vill bidra och gå in och fylla i era svar. Jag vill ha svar från alla – ni som haft fall, ni som inte haft fall, ni som tror att ni kanske hade fall eller hade en granne som hade fall! Ju mer ledtrådar och information vi får in desto fler pusselbitar kan vi använda för att få en helhetsbild!

Målet är att komma och hålla ett möte i Skaratrakten under hösten där jag kommer att berätta om undersökningen och förhoppningsvis berätta om de upptäckter vi gjort. Har ni frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att höra av er!

Stina Andersson
Veterinärstudent, 0768-69 96 88