Vi började med en tvådagars resa till Borgeby fältdagar tillsammans med LRF Ungdomen Värmland. Resan ordnades i samarbete med Lantmännen och Landshypotek Bank. På vägen ner till Skåne besökte vi Aspen i Hindås som bjöd på ett intressant studiebesök. Kvällen spenderades tillsammans med LRF Ungdomen Skåne med middag och quiz. Dag två fick vi först en VIP visning i Lantmännens monter på mässan innan det var fri lek på Borgeby. Sammanfattat så blev det en väldigt lyckad resa och vi hoppas kunna göra något liknande igen.

I juli ordnade vi en sommarförfest i Hangelösa bygdegård. Det kom 12 stycken personer och alla hade med sig någonting att lägga på grillen. Vi satt ute i ett trevligt sommarväder. Vi åt och snackade skit. Alla var nöjda med förfesten. Ingen nämnd ingen glömd.

Nu i söndags den 13 augusti var det mossfotboll. Ett glatt gäng samlades vid Istrums sportstuga på söndagseftermiddagen. Först var den stora matchen som vanns av lag blå. Alla deltog med stort engagemang och mycket kämparglöd. Efter matchen åkte vi traktor och kärra till en sjö där vi badade och grillade korv. Grillmästaren Maja Mårtensson beklagar att korvarna blev lite svarta men hoppas att alla blev mätta och nöjda ändå. Stort tack till Daniel och Charlotte Lundberg för att vi fick vara på er gård och bada i sjön. Tack Lotta Kvarndal för att du skjutsade oss med traktorn, tog fina bilder och var en bra domare.

För två år sedan drog Falköpings kommungrupp igång framtidsträffar med olika teman. Nu är det dags för en fortsättning. Den första träffen hölls den 9 augusti och handlade om framtidens lantbruk i EU men även om ett mentorsprogram för företagare som kommer dra igång nu i höst. Ansökningstiden har börjat så passa på att läsa på och ansök!

Nästa framtidsträff kommer handla om framtidens skog och det är vi i LRF Ungdomen Skaraborg som håller i, träffen blir i slutet av oktober.

Under hösten kommer vi även ordna:

  • Juridik & Romantik med LRF Konsult den 17 oktober, kl 18.30, på LRFs kontor i Skara
  • Den 20 september kommer vi anordna ett studiebesök på ett äppelmusteri
  • Den 10 november är det dags för årsmöte.

Vi önskar alla stort lycka till i skörden, och glöm inte att hålla utkik i brevlådan eller Facebook!

Styrelsen i LRF Ungdomen Skaraborg/Maja Mårtensson