Kommungruppen arrangerar Skördemarknaden tillsammans med Vara Småstad och Kultur i Vara sedan flera år tillbaka. Marknaden ses som en officiell start på hösten när skolorna har börjat och vardagsrutinerna har satt sig på sin plats. Förhoppningsvis så har även sådden gått ner i backen och skörden kommit in.

I producenttältet kunde besökarna handla lokala råvaror som grönsaker från Boestorp eller ost från Gäsene mejeri. Under dagen fanns 15 utställare på plats. Med på ett hörn fanns även Bonden i Skolan där man kunde sätta sig ner och rita eller kolla på filmsnuttar om lantbruket och lantbrukets djur.

Blev man hungrig fanns den lokala mattallriken (Svartemadens potatis, Kullalyckans lammkorv, Eriksons rallykotlett och Adelåsens köttbullar) som tillagades av några av LRFs medlemmar som var på plats och hjälpte till under dagen.

Något som var väldigt uppskattat av både barn och föräldrar var inslaget av traktorkörkort där barnen fick köra en bana med tramptraktor och vid målgången erhålla ett körkort.

Kommungruppen hade även tipsrunda som 80 personer deltog i. Vinnaren, en äldre dam från Lidköping, gissade närmast i utslagsfrågan ”Vad väger det omärkta ägget?” med endast 1 gram ifrån den rätta vikten.

Vara kommungrupps vecka 39-aktivitet ”Tillsammans får vi landet att växa” var att bjuda upp en representant från samtliga partier i kommunfullmäktige till en frågestund på stora scenen, där de fick värma upp med lättare frågesport över hur lantbruket ser ut idag i Vara kommun. Vidare fick de berätta för invånarna om vad de i partiet gör idag för de gröna näringarna och vad de planerar att göra om de vinner valet 2018 samt berätta vilken handlingsplan de har för att främja förnyelsebar energi i kommunen.

Gick man till parken kunde man klappa djur och titta på djur, rida och hoppa i hoppborg.

Vi i kommungruppen vill tacka alla de som medverkade under dagen. Bra jobbat!

Susan Larsson
Styrelseledamot LRFs kommungrupp i Vara, k.susan.larsson@hotmail.com