Där bedriver de EU-ekologisk integrerad produktion av grisar. Med på gården var också en mjölkbonde, äggproducent och spannmålsbonde. Studenterna fick sitta ner runt bord och samtala om de olika produktionsgrenarna samt en guidad tur i grishusen. De pratas om allt som händer i vardagen på en gård samt om råvaror, ursprung och antibiotika.

Studenterna upplevde dagen som positiv och fick se på riktigt hur det ser ut i grisproduktion. Hört av studenterna:

  • Det såg bra ut i grishusen, jag trodde det skulle vara mycket värre med tanke på det man ser i tv.
  • Äter inte grismamman upp kultingarna, det har jag sett på Emil i Lönneberga?
  • Jag kommer från Stockholm och hade aldrig sett ett rapsfält och visste inte var det gula var på gärdet.
  • Härligt att få ihop sambanden och allt hänger ihop. Nu förstår jag varför det behövs djur som bajsar.
  • En bonde fick frågan var han gör på vintern?

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se