Nedan följer ordförande Sofia Karlssons personliga ord vid utdelningen.

Lars Hillström, Bredöl

Lars och hans familj driver kvarn och såg i Bredöl. När myndigheterna bestämde sig för ett orimligt tillståndsförfarande gällande den småskaliga vattenkraften var deras företag ett av de drabbade.

De har ställt upp och berättat om hur de uppfattat orimligheten i myndigheternas agerande många gånger och tagit emot såväl reportrar, kommunpolitiker, riksdagsmän och landshövdingen hemma på sin fastighet. Dessutom har de vid ett flertal tillfällen deltagit vid olika möten både i riksdagen och möten ordnade av LRF och andra för att berättat sin historia.

Detta engagemang har bidragit till att vattenkraftsägarnas allvarliga situation hamnat högt upp på den politiska dagordningen – vilket varit en förutsättning för att nå den förändring som nu är på gång. En värdig mottagare av silvernålen.

Lars tillhör Essunga lokalavdelning.

Lars Gezelius, Vedum

Stort engagemang, påläst och kunnig. Jag som har haft förmånen att sitta i samma styrelse som dig tycker det beskriver dig väl. En stor tillgång i styrelsearbetet var din erfarenhet av styrelsearbete och kunskap om hur den politiska världen fungerar och agerar.

Ditt stora kontaktnät du skaffat dig genom dina olika uppdrag drar nu LRF nytta av i valberedningen till förbundsstyrelsen samt ordförandeskapet i lokalavdelningen. En värdig mottagare av silvernålen.

Lars tillhör Vedumbygdens lokalavdelning.

Håkan Eriksson, Vinninga

Om vi delade ut silvernålar för långt och troget arbete så skulle du också vara en värdig mottagare. Våra vägar korsades för första gången i LRF Ungdomen Skaraborg. Vi gjorde mycket spännande under de åren och du var även ordförande under de sista åren.

På senare år har du engagerat dig både i lokalavdelningen och kommungruppen. Under dessa år har du och din bror byggt upp ert företag hemma på gården.

Jag skulle beskriva dig som engagerad, vältalig, insatt i många frågor samt som en stor förespråkare av att vi tillsammans utgör en kraft i LRF.

Håkan tillhör Vinningaortens lokalavdelning.

Lena Carlsson, Marbäck

Ej närvarande på stämman. Hennes nål kommer att utdelas vid senare tillfälle.

Ambitiös, rak och ärlig med ett stort kontaktnät. Så beskriver folk dig. Du har varit och är fortfarande engagerad i LRF. För närvarande är du både lokalavdelningsordförande och kommungruppsordförande, tidigare satt du dessutom i LRF VGs valberedning.

Med ditt stora engagemang för de gröna näringarna är du en mycket värdig mottagare av silvernålen.

Lena tillhör Marbäck- N Gällstads lokalavdelning.