LRF Västra Götalands regionstyrelse har raserat efter en incident på regionstämman. Två kvinnor i styrelsen har tagit striden, 16 kommungrupper och två ungdomsstyrelse har skickat en skrivelse där vi vill se ett tydligt agerande och ändå sker det ingenting?

Ska vi låta engagerade och kompetenta kvinnor avgå i styrelsen för att medelålders män ska få styra och ställa som de behagar? Vi borde kommit längre än så år 2018. Är det såhär vi vill att LRF ska vara, en klubb för inbördes beundran? En klubb där man klappar varandra på axeln och håller varandra om ryggen?

Det är inte ett LRF som jag står bakom och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi är många i denna organisation, både förtroendevalda och medlemmar, som står upp för vad som är rätt. Ett förtroendeuppdrag är inget man får eller ska ta för givet. Det mår varken styrelsen eller LRF i stort bra utav.    

Jag beundrar innerligt dessa starka kvinnor som vågar stå för sin åsikt och ta striden när det blåser som värst. Tåget går och vi måste hoppa på, för nu har vi chansen att förändra på riktigt.

#skiljangnarnafrånvetet

Hanna Johansson
Ordförande LRF Ungdomen Sjuhärad, hannajohansson095@gmail.com