Två av dessa var Clara Hyltbäck och Birgit Jönsson från LRF Västra Sveriges personal som här delar med sig av sina nedslag:

På resan ner genom Västergötland och Halland kunde vi liksom många andra lantbrukare konstatera att torkan slagit hårt mot växtligheten och det var naturligtvis ett av de givna samtalsämnena under mässan.

Anders Richardsson, regionordförande i LRF Halland hade fått påringningar från oroliga medlemmar som vädjade om att alla som kunde, skulle ta vara på halmen istället för att hacka den.

- Att samlas så här är jätteviktigt, att träffa folk och prata, igår hade jag besök av 42 bönder från Närke som stannade till och tittade på min verksamhet innan de fortsatte hit till Borgeby, sa Anders.

En som också hittat till mässan var Anders, kommungruppsordförande på Orust, och Hanna Halleröd, som tagit med sig barnen Viktor och Hampus, de var på jakt efter delar till majssåmaskinen. Viktor och Hampus hade lyckats med konststycket att öppna en läskflaska med en grävmaskin.

Bengt Svensson, ordförande i Tvååkers LRF-avdelning och mjölkproducent, kollade in tröskorna tillsammans med sina anställda Hannah Karlsson och Johan Kristiansson.

- Ja man kanske skulle slå till, sa han och skrattade.

Karl Evert Larsson, nötkötts- och skogsbonde från Göingebygden, och som säljer mycket pyntegrönt konstaterade att det fanns mycket att titta på.

- Försöksodlingarna är intressanta, men man ser ju att det krävs vatten även här, och det är ju något som behövs för att det överhuvudtaget ska gå att odla något.

Peter Borring, regionordförande från Östergötland tyckte det var bra att man valt precisionsodling som tema i år.

- Precisionsodling är bra om än att det gäller att få ihop de olika systemen och få det att fungera, sen är det att få ihop systemen med biologin. Till slut är det ändå bonden som ska ta besluten och då behöver man förstå datan.

Nästa år är temat vatten, och potatis på Borgeby fältdagar den 26-27 juni 2019!

Clara Hyltbäck och Birgit Jönsson
LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se och brigit.jonsson@lrf.se