Såväl LRF Tidaholms kommungrupp som LRF Hjos kommungrupp var representerad liksom regionstyrelsen i form av Håkan Persson och undertecknad Peter Tagesson.

Efter en kort rundvandring där Stig beskrev gårdens verksamhet med ca 100 kor plus rekrytering vidtog en fikastund. Samtalen under besöket handlade bland annat om offentlig upphandling, brotten på landsbygden, torkan med alla dess konsekvenser och hur vi gemensamt kan hantera detta framåt såväl i närtid som på lång sikt i händelse av liknande krisår.

Ardalan Shekarabi kom i sällskap med kommunalrådet i Tidaholm Anna-Karin Skatt, riksdagsledamot Erik Ezelius, Moa Karlsson, socialdemokraterna i Skaraborg samt Jonas Bergström, politiskt sakkunnig.

Ardalan Shekarabi var tydlig med vad han tyckte kring frågan om brott på landsbygden.

- Hot, våld och skadegörelse av annans egendom får aldrig accepteras, de som använder hot och våld eller skadegörelse för att få andra att ändra uppfattning eller sluta med sitt företag ska ses som terrorister. Vi har nu avsatt medel till polisen men också till säkerhetspolisen. Dessa terrorister måste möta en stark stat som sätter stopp, var hans medskick till lantbrukarna.

Peter Tagesson
Styrelseledamot LRF Västra Götaland, peter@majblommegarden.se

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se