Elevsituationen på skolan ser lovande ut och man annonserar nu efter fler lärare för att än bättre kunna möta behoven. Skolan har investerat i en ny servicebil för yrkesutgången skogsmaskinservice och en ny skotare till yrkesutgången skogsmaskinförare, här kommer man även hyra in en ny skördare till hösten. Skolans APL fungerar väldigt väl vilket också underströks av programrådets företag. Vi kunde konstatera att vi har haft ett extremt år vad gäller torkan och så gott som alla maskiner har tvingats till långa stillestånd.

Under hösten kommer skolan göra ett antal marknadsföringsinsatser, närmast kommer man delta vid Södras skogsexpo 8 september i Borås och Outdoormässan i Skövde den 15-16 september. Lördagen den 20 oktober håller skolan öppet hus och programrådets olika företag och organisationer erbjöds att delta med monter.

En stor del av mötet gick åt till att diskutera nästa år stora event - EM i skog - som kommer anordnas 23-25 maj med NB Svenljunga som arrangör. Mellan 100 - 140 deltagare från ca 20 olika nationer förväntas delta. Mycket material och många funktionärer kommer gå åt - programrådets ingående parter kommer på olika sätt bidra för att det ska bli ett så bra arrangemang som möjligt.

Peter Tagesson
Styrelseledamot LRF Västra Götaland, peter@majblommegarden.se