1 oktober träffades LRF Ungdomen Skaraborgs styrelse för att gå en kurs i retorik. Det är lätt att tänka att retorik bara handlar om hur vi får ut budskapet, men det handlar snarare om hur vi får in budskapet hos de som lyssnar. Det är flera saker som spelar roll och som kan vara bra att veta inför att man ska stå och prata för en grupp. T ex vad har gruppen för kunskapsnivå? Förväntningar på presentationen? Har gruppen kommit för att lyssna av intresse eller måste? Allt det här går att ta reda på i förväg så att man är extra förberedd. 

Vi fick förbereda varsin presentation där vi sedan tränade på hur vi kunde göra den bättre. Det som var svårast var att plocka ut det allra viktigaste budskapet i våra presentationer och lägga fokus på det. Det är oftast väldigt mycket man vill ha sagt. För mycket information t ex eller bilder blir oftast svårt att lyssna på och ta in. Bryt ner, och fokusera på det viktigaste och förbered ett riktigt bra avslut, då kommer de som lyssnar få med sig något hem.

Kursen var ett pris som vi fick av LRF Västra Götalands styrelse på regionstämman efter att vi blivit utnämnda till årets ungdomsregion på LRF Ungdomens riksstämma. Vi är väldigt nöjda med kursen och vi kommer få användning av vad vi lärt oss inom en snar framtid. Årsmötet närmar sig, åttondeklassdagen är inom två veckor och i slutet av november ska vi besöka Stort tack för kursen!

Styrelsen LRF Ungdomen Skaraborg
/Catrin Gustavsson, CatrinG_92@hotmail.com

Under 36 år, förtroendevald i lokalavdelning, kommungrupp eller LRF Ungdom? Missa då inte inspirationsdagarna 30 november - 1 december! Inbjudan, program mm >>