Jag kan direkt se många fördelar med ett medlemskap för Tomten.

Om släden går sönder och behöver repareras så finns mycket goda medlemsförmåner genom LRF Samköp så han kan köpa reservdelar. Slocknar Rudolfs lampa finns nya på Clas Ohlson med fina rabatter. Presentpapper och snören är en produkt Tomten använder mycket av, då gör 6 % rabatt hos IKEA stor skillnad.

Med mycket stor sannolikhet finns det något bolag som vill gräva för fiber på Tomtens mark, de avtal LRF tagit fram kan verkligen vara till stor hjälp.

En fungerande postgång på landsbygden är viktigt för oss i LRF och det borde även vara av största vikt för Tomten så att han får alla önskelistor i tid och att inga försvinner på vägen.

Oavsett om Tomtens renbesättning drabbas av ett rovdjursangrepp, delar av hans skog klassas som nyckelbiotop eller han har funderingar kring generationsskifte så finns LRF där och stöttar och hjälper.

Tidningen Land är mycket uppskattad bland LRFs medlemmar, passar utmärkt när Tomten skall varva ner. Där kan han läsa lite om vad som händer i bygden och samtidigt få lite tips på hur man planerar inför jul för att slippa stressen.

Om Tomten inte redan är medlem borde han bli det med en gång. När han blivit medlem föreslår jag att vi omgående väljer honom till ordförande. Hans specialitet är ju att uppfylla allas önskningar.

Som motprestation borde vi från organisationens sida kunna ha önskemål om att han byter ut risgrynsgröten mot svensk havregrynsgröt. Den är både är godare och nyttigare och dessutom bättre för klimatet!

Jag vill tacka för allt engagemang ni alla lagt ner under året. Tillsammans når vi mycket längre än vad någon av oss gör ensam, det är anledningen till att jag personligen valde att engagera mig i LRF.

På årets önskelista skriver vi in en önskan om ett år med gynnsamt väder, höga avräkningspriser och god lönsamhet i våra företag.

God Jul och Gott Nytt År!

Sofia Karlsson
Ordförande LRF Västra Götaland, asofia.karlsson@telia.com