Falköpings Mejeri och Grådö Mejeri ger nu Bonden i skolan möjlighet att synas och sprida kunskap på baksidorna av mjölkpaketen. Bonden i skolan, är ett digitalt läromedel där man på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi behöver bönder. Bakom Bonden i skolan står LRF.

LÄS MER: 10 saker du bara måste veta om svensk mjölk

– Det är en självklarhet att hitta nya sätt att kommunicera värdet av svensk mjölkproduktion, eller rättare sagt allt svenskt lantbruk med våra konsumenter. Mjölkpaketet är ju en reklampelare som finns framme på köksbordet och som fångar intresse. För Falköpings- och Grådö Mejeri är det ju också positivt att få intressanta och läsvärda baksidor på mjölkpaketen, säger försäljningschef Patrick Kunst på Falköpings Mejeri.

– Det är en fantastisk möjlighet att kunna nå så många och sprida kunskap om den svenska bonden och vad som händer ute på de svenska gårdarna. Blir man intresserad av att veta mer så finns det massor att förkovra sig i på  Bonden i skolan, säger Pernilla Åkerström Frid, ansvarig Barn- och ungdomskommunikation på LRF.

MÖT BONDENS BARN: Se filmerna om Harry, Wilma, Adam och Melker 

Vid frågor kontakta:

Pernilla Åkerström Frid, 0702-18 32 40 eller pernilla.akerstrom@lrf.se

Patrick Kunst, 0703-00 53 02 eller patrick@falkopingsmejeri.se, www.falkopingsmejeri.se