Sedan en tid tillbaka har det varit infoträffar med polisen i vårt område om aktivister. Bl a en träff i Tranemo med medverkan av områdespoliser samt säkerhetssamordnare med ca 50 deltagare på Rådde i förra veckan.

Det har hittills varit lugnt och trevligt, dock i Skövde kom det sex ”småaktivister” som vecklade ut sina banderoller och smygfilmade, men blev snabbt avisade av polis till en annan plats. I Skövde på Sörgårdsmjölk var det ca 1 800 besökare, förutom aktiviteter, mjölk och bullar så passade flera också på att köpa med sig Sörgårdsmjölks produkter, vilket gjorde att ”passösen” fick jobba på.

Detta släpp var så bra att redan på eftersnacket och kaffet efter planeras nästa års kosläpp. Då avslöjade familjen Fredriksson också sin hemlighet med den goda yoghurten, men där var det fotoförbud

Utanför Mariestad hade familjen Bengtsson, med lite mindre marknadsföring, bjudet in och ändå kom det drygt 300 besökare som fick gå in i stallarna innan släppet. Det blir troligen kosläpp nästa år också bara man får pusta ut.

Det har även varit betessläpp på flera ställen som gått bra, dels de som varit annonserade men även mindre där man speciellt bjuder in t ex nyinflyttade grannar. Nu väntar mera betessläpp bl a på tre av våra skolor, de kan ha lite lättare att avhysa ev aktivister då det är skolområden

Från LRF vill vi passa på att berömma polisen för de extra insatser som görs förebyggande och på plats.

Håkan ”HåPe” Persson
Vice ordförande LRF Västra Götaland, Hakan.Persson@spannfod.se