Tidigare i veckan var det dags igen, träffen gick av stapeln på Mäjens Glass och Maräng strax utanför Grästorp. Studenterna fick lära sig mer om mjölkproduktion, biodling, växtodling, grisproduktion och naturligtvis äggproduktion. Studenterna hade med sig s k ”tankekartor” där de skrivit upp sina tankar och frågor om de olika produktionsgrenarna. De var mycket intresserade och ställde många frågor.

- Det bästa med dagen har varit att prata med riktiga bönder, och de har fått berätta om sin verksamhet. Detta är ju också något som fascinerar barn och jag kommer att ta med mig det jag lärt mig idag när jag ska ut i yrkeslivet, vi har också fått information om hur vi kan använda bonden i skolan, så det kommer jag definitivt att använda mig av, sa Anna-Lotta Johansson en av lärarstudenterna.

Två gånger om året ordnar LRF dessa träffar. Hans-Ola Olsson har varit med sen start och han märker skillnad.

- Studenterna är mer intresserade nu än vad de var för något år sedan. Högskolan i Väst har också arbetat mer med att de ska vara väl förberedda när de kommer och det märker vi av. De är väldigt frågvisa och intresserade.

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se