Du odlar solrosor och skänker pengarna till Barncancerfonden. Hur kommer det sig?

- Jag tänkte att jag skulle göra något för alla insekter i våras, man har ju hört om att humlor bin och insekter har det svårt, så då drog jag ett drag i ytterkanten, nu blev det ju väldigt mycket blommor så då tänkte jag att jag kunde starta med självplock.

Varför blev det just Barncancerfonden?

- Jag tänkte att jag ville skänka pengarna till något välgörande ändamål och så blev det Barncancerfonden och det har ju blivit en succé. När jag startade upp hade jag som mål att samla in 5 000 kr, nu är insamlingen uppe i 60 000 kr.

Hur går det till?

- Man får komma till min gård i Romelanda, Kungälvs kommun, och plocka solrosor. Vill man bidra gör man det genom att swisha Niklas Gustafsson 123 275 13 78 och märk med solrosor.

Kommer du göra om detta till nästa år?

- Självklart, jag har haft lite över 500 betalande personer här, och har ju nått målet med insamlingen till Barncancerfonden. Dessutom har jag haft oerhört mycket humlor, bin och insekter bland solrosorna så även det blev ju lyckat. Sen har det ju varit roligt att även media hakat på och hjälpt mig att sprida budskapet. Kungälvs-Posten har varit här, men ATL har ju också gjort en intervju. Jag har annars bara annonserat på FB.  

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se