På fredagen började konferensen med en härlig lunch i sann Bohuslän-anda. Med andra ord fisk följt av en promenad till tigerhuset där konferensen skulle äga rum.

LRF Ungdomen Väst välkomnade alla styrelser med en filmsnutt som de klippt ihop med sanningar och osanningar från vardagslivet hemma för resp ledamot, vilket verkade mycket uppskattad av publiken.

Därefter fick vår ordförande i riksstyrelsen Emilia Astrenius Widerström ordet, och möjligheten att svara på styrelsernas frågor rörande bl a fyrverkeri-frågan, vad som menas med "pågående motioner" och hur det funkar med VoteIT.

Här någonstans i mitten av alla frågor och svar avbröts uppmärksamheten av en medlem som hoppade till när denne vände sig mot rutan ut från konferensrummet. Där på andra sidan glaset hade den majestätiska Amurtigern beslutat att ta del i handlingarna på mötet, en liten stund iallafall.

Efter det mycket trevliga besöket på andra sidan glaset blev det kaffe och fikapaus. Resterande del av konferensen denna dag ägnades på motionsgenomgångar och fortsatt spaning efter Tigern.

Efter ett snabbt ombyte var det dags för kvällens spännande aktivitet, nattvandring i parken för att få chansen att se de djur som i vanlig ordning sover om dagarna. Och vilken uppvisning dessa otroliga djur bjöd på! Allt ifrån leoparden som kom fram och tålmodigt lät oss syna den vackra teckningen i ficklampans sken, till mårdens kapplöpning, ugglans flyguppvisning, den röda pandans klättringsshow, till och med den skygga snöleoparden kom fram och lät sig synas.

Efter en lyckad vandring bar det av mot varghuset på toppen av berget, där doftade det underbart av kvällens grillbuffé, som för fullt höll på att tillagas. Även vargarna kikade snabbt förbi utanför rutan där vi satt i timmermöblerna och njöt av maten. För de kvällspigga stod baren öppen resten av kvällen, och för de som föredrog hotellrummets bekvämligheter var det nu “fri tid”.

Dagen därpå startades med en frisk frukostbuffé, följt av en föreläsning från valberedningen i riksstyrelsen som drog lite info om deras arbete och svarade på frågor.

Resten av motionerna från gårdagen drogs även igenom, och bidrog med många diskussioner och skratt innan det var dags för regionordförande Sofia Karlsson och riksförbundets vice ordförande Paul Christensson att få ordet. Det diskuterades bl a om kampen för ett fossilfritt jordbruk och hur vi ska hantera allt fler byggnationer på producerande åkermark.

Som avslutning på konferensen fick vi veta mer om platsen vi valt att hålla den på, nämligen Nordens Ark. Om deras arbete för att förhindra och förebygga utrotning av arter, och att i möjligaste etniska mån stärka den fauna vi har kvar.

Innan hemfärden bjöds det återigen på en fantastiskt god lunch innan alla tackade av varandra och åter åkte mot sina hemorter. En mycket lyckad konferens, fullproppad med god mat, exotiska djur, härliga människor, kunskap och kompetens. 

Mathilda Ólafsdóttir
Styrelseledamot LRF Ungdomen Väst, mathildaolafsdottir@gmail.com