Vi lyssnade på flera inspirerande talare i programmet och först ut var Sofie Leosson från LRF Utskick och Layout, som berättade om hur man beställer och hanterar en länk.

Under kvällen gick vi också igenom hur man ordnar digitala styrelsemöten, digitala medlemsmöten och digitalt möte där man möter myndigheter. Torbjörn Olsson, Värmlands regionstyrelse, berättade om hur LRFs kommungrupp i Arvika träffade kommunledningen över webben.

Därefter tog vi en kort paus och sedan började Peter Andersson, LRF Ungdomen Halland, med att visa en kort film som Kungsbacka kommungrupp gjort, där de har åkt ut till lantbrukare för att komma ut och visa politiker hur förutsättningarna ser ut på de stadsnära gårdarna. Peter gav också exempel på olika medlemsmöten och berättade hur LRF Ungdomen Halland jobbar under pandemin.

Malin Larsson, LRF Ungdomen Sjuhärad, var kvällens sista talare och berättade om hur man ordnar ett bra styrelsemöte på webben och hur de gör när de har styrelsemöte.

Kvällen blandades med bra tips både från åhörare och talare och det kom in flera frågor. Istället för att se hinder med att inte kunna mötas fysiskt så finns det möjligheter med att träffas fler som bor på längre avstånd digitalt.

Ett gemensamt medskick och tips under kvällen var att vi alla hjälps åt och finns till för varandra när vi håller ett webbmöte. Det är bra att vara minst två som hjälps åt att leda ett webbmöte och förbered er gärna innan genom att gå in och testa länken så att ni känner er säkra i styrelsen före ett webbmöte.

På hemsidan finns flera "lathundar" för mer tips och förberedelser. Vid frågor eller funderingar tveka inte med att ta kontakt med personal eller regionstyrelserna - vi hjälper er gärna.

Vill tacka alla medverkande för en trivsam kväll med många bra tips på hur ni jobbar runt om och vi hoppas att ni fick med er lite inspiration på hur ni kan hålla webbmöten framåt.

Jennie Dannegren
Verksamhetsutvecklare LRF Västra Sverige, jennie.dannegren@lrf.se