Det är många år sedan min egen skolavslutning, men den här tiden när det sprätter av liv i naturen ger samma känsla av hopp och nyfikenhet på vad framtiden kommer att erbjuda.

Tittar jag ut genom fönstret ser grödorna fina ut och kalvarna i hagen växer. Jag glädjer mig mycket åt det jag ser och hoppas att den känslan kommer finnas kvar när det är dags att ta fram tröskan och kalvarna ska säljas.

I två dagar har jag läs och bedömt 17 Agroteknikers examensarbete. Varje år är det lika spännande att ta del av det de skriver om.

Vi behöver fler som dem i arbetslivet, välutbildade, fulla av entusiasm och vilja att vara med och bidra till de gröna näringarna. Samtliga har jobb när de slutar utbildningen. Grattis till er som anställt någon av dessa studenter.

Sommar är för många den tid på året då man fyller på med energi genom att vistas i vår vackra natur, för de flesta av oss är det vardag, men också en av de saker som är gör att valet av yrke känns självklart.

Jag hoppas att ni alla kommer kunna vara lediga något i sommar och fylla på med energi. Själv avser jag att göra det genom att umgås med familjen, bada i havet och äta mycket glass.

Trevlig sommar.

Sofia Karlsson
regionordförande LRF Västra Götaland