Tolv kockar gjorde upp

Tävlingen arrangerades på Hotel Tylösand i Halmstad den 14 oktober, där tolv kockar gjorde upp om två åtråvärda finalplatser i mästerskapet.

Matmässa med ett 30-tal halländska utställare

LRF Halland höll i kringarrangemangen och till dessa hörde en matmässa. Det myllrade av smaker och dofter när ett 30-tal lokala matproducenter visade sina produkter och bjöd på smakprover.

Inspirerande föreläsningar

En rad föreläsningar ordnades i anslutning till tävlingen. Debattören och författaren Martin Ragnar gav sina tankar runt hur måltidsupplevelsen på pizzeria och finkrog kan bli regional. Den unika grisbonden Gun Ragnarsson från Tvååker berättade om sin uppfödning av glada ekogrisar och köttkocken Fredrik Malmstedt lärde ut om marmorering och köttbranschens nya styckningsschema av.

Filip Fastén, Årets kock 2014, lagade mat hos LRF

I LRFs monter fanns 2014 års mästarkock, Filip Fastén, som lagade mat av halländska råvaror och samtalade med matproducenter från LRFs matmässa.

Arrangemanget var öppet för allmänheten, även om det i första hand riktade sig till branschen. Runt 650 personer personer kom till arrangemanget.