Konkurrenskraftig mjölkproduktion får pengar till ny satsning

LRF Jönköping har fått medel till satsningen Konkurrenskraftig mjölkproduktion 2.0 / Euro Dairy. Mjölkproduktionen är en motor i det svenska livsmedelssystemet och en viktig näring i Jönköpings län. Men mjölkproducenter är hårt konkurrensutsatta. Konkurrenskraftig mjölkproduktion att pågår i Jönköping och Västra Götalands län.

Satsningen ska utveckla kompetensen inom svensk mjölkproduktion, bland annat genom att förmedla innovationer och kunskap mellan företag, rådgivare och forskning inom Sverige och övriga Europa.

Viltstammar i balans 2.0

I projektet "Viltstammar i balans 2.0" ligger fokus på att öka kunskapen inom viltförvaltningen. Projektet är en fortsättning på den framgångsrika satsningen "Viltstammar i balans i ett förändrat klimat". Viltstammar i Balans 2.0 bedrivs i Blekinge, Jönköping, Kalmar och Kronobergs län. 

Lövsuccé 2.0 i landskap och företag

Lövsuccé handlar om att öka andelen lövträd i olika successionsstadier i landskapet genom att inspirera skogsföretagare att se affärsmöjligheter som bidrar till ökad hållbar tillväxt och lönsamhet. Bland annat kommer ett utbildningspaket med skogsdagar och workshops att arrangeras inom fem landskapsområden i Småland.