Du som producent är välkommen att leverera till Bondens Butik om ditt kött klarar kvalitetskriterierna.

Bondens Butik startade under våren 2013 med en egen kyldisk på Ica Kvantum i Luleå. Försäljningen har blivit en succé, Bondens Butik står för cirka en tredjedel av allt kött som säljs på Ica Kvantum i Luleå.

- Kunderna uppskattar den höga kvaliteten, köttet är hängmörat och vacuumpaketerat. Sedan ställer vi höga krav på våra producenter, att köttet ska hålla en viss kvalitet, berättar Mikael Johansson, projektledare för Bondens Butik.
En annan anledning till att köttet säljer bra är att kunderna vill bidra till den lokala nötköttsproduktionen, som innebär mindre miljöbelastning och som ser till att Norrbotten kan behålla sina öppna landskap.

Mer betalt

De bönder som levererar till Bondens Butik får mer betalt än om de enbart skulle ha skickat djuren till något slakteri. Nu får de först betalt från slakteriet, och sedan ett extra påslag på det som säljs i butiken.
- Våra styckdetaljer och vår färs är lite dyrare än andra varumärken, men kunderna är beredda att betala lite mer, konstaterar Mikael Johansson.

Kontakt med konsumenter

De producenter som säljer får möjlighet att medverka i butiken vid särskilda tillfällen och får värdefull direktkontakt med konsumenterna. Den som är intresserad ava tt sälja kött via Bondens Butik är välkommen att kontakta:
 
Håkan Stenmark, LRF Norrbotten: 0920-23 77 39, hakan.stenmark@lrf.se