Succén upprepas

Den 19-20 juli är det dags att återupprepa succén från förra året - Mat i Världsarvet. Det kommer att bjudas på föreläsningar, visningar, debatter, utställningar, provningar och massor av mat och dryck från Öland att njuta av.

Här kan du se det fullständiga programmet för Mat i Världsarvet

Årets invigare är Richard Tellström, forskare i måltidskunskap och etnolog som vi bland annat har sett i SVT´s "Historieätarna" och hört i SR`s "Sommar i P1". Richard är en mycket kunnig och underhållande föredragshållare som även kommer glädja oss med ett par föreläsningar under Mat i världsarvet.

Debatt i Världsarvet - fredag den 20 juli 12.00 och 13.00

Under två timmar samlar vi riksdagspolitiker och regionala politiker till debatt om vad deras respektive partier vill göra för livsmedelsföretagandet i landet och hur de tänker kring vår gemensamt tagna livsmedelsstrategi som sträcker sig fram till år 2030.

Debatten fokuserar på tre områden - klimatet, jobben och maten.

Deltagare i debatten:

Irene Oscarsson KD
Kristina Yngwe C
Runar Filper SD
Max Troendlé MP
Johan Persson S
Sten Bergheden M
Kaj Raving V
Mathias Karlsson L

Missa inte årets viktigaste middag

På kvällen den 20 juli anordnar LRF Ungdomen i Sydost en middag för sina medlemmar och ungdomsrepresentanter från de politiska partierna. Middagen börjar vid 18.30 och håller på fram på kvällen. Under middagen grillar vi politikerna med frågor som är viktiga för vår framtid!

Räkna med en helkväll i jobben, maten och klimatets tecken!

Länkar:

Här är Världsarvet Södra Ölands hemsida med mer information

Mat i Världsarvet arrangeras av Mörbylånga kommungrupp tillsammans med LRF Sydost, och Hushållningssällskapet.