1. Vi tillåter inte hatiska kommentarer

Kommentarer kan komma att tas bort om de innehåller:

  • hat mot minoriteter, t.ex. etniska och religiösa minoriteter, HBTQ-personer eller människor med olika former av funktionsnedsättning/-variation
  • olika former av rasism och främlingsfientlighet
  • nedsättande epitet
  • hot
  • personangrepp

2. Vi kan komma att ta bort kommentarer som är off topic (inte håller sig till ämnet).

Kommentarer ska hålla sig till ämnet och innehållet som inlägget handlar om eller frågan som ställs av inläggsförfattaren.

3. Vi tillåter inte spekulationer och missvisande information.

Vi raderar kommentarer som innehåller lögner, rykten, spekulation samt manipulerade bilder/videor, såvida de inte är centrala för diskussionen och det tydligt framgår att det handlar om manipulerat innehåll.

4. Använd källhänvisningar.

För att göra diskussionen så givande och konstruktiv som möjligt vill vi att påståenden underbyggs med fakta och källor, t ex med länk till källan. Om du hävdar fakta och inte kan visa var informationen kommer ifrån kan din kommentar komma att raderas. Vi tillåter däremot inte ren länkpostning utan sammanhang.

5. Det är inte tillåtet att kampanja och spamma.

Det är självklart okej att uttrycka politiska åsikter, men det är inte tillåtet med kampanjande för kommersiella produkter eller evenemang, eller sak- och partipolitik. Vi tillåter inte heller spam, dvs upprepade kommentarer med samma eller liknande innehåll, oavsett om det handlar om länkar, kommentarer, emojis, bilder och/eller videor.

6. Vi tillåter inte avhumaniserande kommentarer.

Det är inte tillåtet att skriva kommentarer om att någon enskild person eller grupp, i vår rapportering eller i kommentarsfältet, exempelvis inte förtjänar att leva, är värdelös, ett avskum eller ohyra.

7. Går du över gränsen kan du bli blockerad.

Om du går över gränsen för någon av våra kommentarsregler kan du bli blockerad för fortsatt kommentering på våra konton och plattformar i sociala medier.Tänk på hur du uttrycker dig - det är många som kommer att läsa din kommentar.

Om någon stör/förstör/skapar dålig stämning är det redaktionens uppgift och ansvar att förhindra detta. Försök att vara tydlig och tänk på att det kan finnas fler än ett sätt att tolka ett inlägg.