Besök i verkligheten: En dag på bondgården

För dig som lärare: Vill du och din klass lära er mer om de gröna näringarna? Kanske besöka en bonde och se alla djur, maskiner odlingar och hur det går till innan mjölken hamnar i butiken? Kontakta oss för mer information om möjliga gårdar i din närhet. Se också www.bondeniskolan.se och www.skogeniskolan.se för läromedel och tips att använda i undervisningen. 

För dig som gårdsvärd: Vad kul att du vill ta emot besök! Vår ambition inom LRF Jönköpings län & LRF Sydost är att fler gårdsbesök inom jord och skog ska genomföras och där olika målgrupper får med sig kunskap och förståelse för de gröna näringarna.

Gårdsbesök ska anmälas i förväg till regionkontoret. När anmälan behandlats skickas information och material från ansvarig tjänsteperson till arrangören. 

Kontakta Rose-Marie Winqvist, rose-marie.winqvist@lrf.se, 010-1844496 eller Elenore Petersson, elenore.petersson@lrf.se, 010-184 42 360

Digitala besök - Bonden i skolan - en källa till inspiration, tips, lektionsupplägg och kontakter

Alla klasser har inte möjlighet att åka ut till en gård eller träffa en bonde i klassrummet, men de kan ändå få en större kunskap om det svenska jord- och skogsbruket. Hjälpa oss att sprida kunskap om bonden och svenskt lantbruk genom att tipsa lärare, föräldrar och barn om Bonden i skolan www.bondeniskolan.se  Bonden i skolan är en LRF-sajt med matnyttig information, filmer, tävlingar, uppdrag och mycket mer.  

 

Kontakt

Rose-Marie Winqvist, Regional sakkunnig. Bonden i skolan, turism, konsumentaktiviteter, offentlig upphandling och livsmedelsstrategi Kalmar, Blekinge och Jönköping
Telefon: 010-184 44 96
E-post: rose-marie.winqvist@lrf.se