Blekinge Matlust & Växtkraft Smaka på Blekinge

Datum: 10 & 11 september 2022 kl 10.00–16.00

Välkommen till en spännande och smakrik helg på landsbygden! Varje år arrangeras Gårdsbutiksrundan i Blekinge där besökare kan upptäcka de lokala delikatesserna i länets härliga gårdsbutiker.

Vill du börja planera din rutt och drömma om godsakerna redan nu så kan
du ladda ned årets broschyr och karta.

Läs mer om Gårdsbutiksrundan i Blekinge här.

Missa inte möjligheten att provsmaka, hitta nya favoriter och ta del av specialerbjudanden!

blekinge info.pngblekingekarta.png

MAT 2022 - MAT-rundan i Kronoberg

Datum: 9-18 september 2022

Årets MAT kommer bjuda på allt från den populära MAT-rundan till en hel kunskapsbuffé av intressanta talare, underhållning i Konserthusparken, Småländskt mästerskap i pizzabakning, en MAT-marknad med försäljning på Teatertorget och restaurangveckan UT o ÄT bland länets restauranger.

9-10/9: Kunskapsdagar i Koncerthuset & MAT-marknad på Teatertorget

17-18/9: MAT-rundan kl. 10-17. Nytt för i år är att det kommer att ordnas bussturer vilket gör att fler kan ta del av årets runda. Här hittar du en digital karta över alla besöksmål.

Läs mer om LRF:s medverkan på årets MAT här

Läs mer på MAT 2022:s hemsida

MAT2022.png

Gårdsrundan i Jönköpings län

Datum: 17-18 september 2022 kl.10.00-16.00

Gårdsrundan anordnas för andra året i rad efter förra årets succé med över 10 000 besökare. Upptäck matproducenter, förädlare, öppna gårdar samt caféer och restauranger som jobbar med lokala råvaror. Ambitionen är att fler ska få kunskap om hur mat produceras i vårt län och upptäcka alla matpärlor i närområdet.

I denna interaktiva digitala karta hittar du en förteckning över alla deltagande företag och aktiviteter samt biljettlänkar till temaslingor. 

Läs mer om Gårdsrundan här!

gårdsrunda jkpg.png

Jönköpingskarta gårdsrunda.png

Matrundan i  Kalmar län

Datum: 17-18 september 2022 kl. 10.00-16.00

Matrundan - En upptäcktsresa i lokala smaker. Under denna helg kan du besöka gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län. De håller öppet för dig den 17-18 september kl. 10-16.

Här kan du läsa mer samt ta de lav en digital karta över samtliga besöksmål. 

kalmar gårdsrunda.png

kalmar runda.png

LRF:s Ostfestival & Öppen Gård på Ölands Skördefest

Datum: 30/9-1/10

Missa inte Ölands Skördefest och en av höjdpunkterna LRFs Ostfestival och Öppen Gård i Alböke! Utställare, provningar, tävlingar, aktiviteter för barnen och mycket mer. Välkomna!

Ölands Skördefest hålls den 28 september - 2 okober och det är dagar då hela ön sjuder av aktivitet. Mat, musik, konst, öppna gårdar och mycket mer.

LRFs Ostfestival är ett sätt att lyfta svensk ost och svenskt lantbruk och vi hoppas på stort intresse även detta år. Dessutom finns den Öppna Gården i Alböke att besöka för den som vill få en inblick i verkligheten på en gård.

Läs mer om programmet här!

ostfestival.png

öppengård.png