Besök i verkligheten: En dag på bondgården

Är du intresserad av att ta emot skolklasser på din gård eller vill du kanske besöka en skola och berätta om bondens vardag där? Vi hjälper dig med upplägg, försäkringar och allt annat du behöver tänka på för att det ska bli en givande dag för både barnen och dig.

För dig som lärare: Vill du och din klass lära er mer om de gröna näringarna? Kanske besöka en bonde och se alla djur, maskiner odlingar och hur det går till innan mjölken hamnar i butiken? Kontakta oss för mer information om våra besöksgårdar. Se också www.bondeniskolan.se och www.skogeniskolan.se för läromedel och tips att använda i undervisningen. 

Kontakta:
Rose-Marie Winqvist, tel 010-184 44 96, rose-marie.winqvist@lrf.se 

Digitala besök - Bonden i skolan - en källa till inspiration, tips, lektionsupplägg och kontakter

Alla klasser har inte möjlighet att åka ut till en gård eller träffa en bonde i klassrummet, men de kan ändå få en större kunskap om det svenska jord- och skogsbruket. Hjälpa oss att sprida kunskap om bonden och svenskt lantbruk genom att tipsa lärare, föräldrar och barn om Bonden i skolan www.bondeniskolan.se  Bonden i skolan är en LRF-sajt med matnyttig information, filmer, tävlingar, uppdrag och mycket mer.  

Kontakt

Rose-Marie Winqvist, Bonden i skolan, turism, konsumentaktiviteter, offentlig upphandling och livsmedelsstrategi Kalmar, Blekinge och Jönköping
Telefon: 010-184 44 96
E-post: rose-marie.winqvist@lrf.se