Jönköpings län - Gårdsrundan i Jönköpings län!

Välkommen att besöka gårdar, gårdsbutiker och förädlare runt om i länet 11-12 september! Då anordnar samarbetsparterna inom den regionala livsmedelsstrategin en länsövergripande gårdsrunda.

Upptäck länets smaker, producenter och förädlare. Handla och provsmaka lokalproducerade livsmedel, följ med på guidade turer på lantgård, ta en fika på ett gårdscafé och lär dig mer om odling och hur mat produceras i vårt län.  Läs mer om gårdsrundan här!

En interaktiv karta guidar fram till matpärlorna i vårt län. Kartan hittar du även här - scanna QR-koden med mobilen:

qr karta gårdsrunda jkpg 2021.png

Håll utkik på livsmedelsstrategins Facebooksida för senaste nytt.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/466807427755259?ref=newsfeed

 

Blekinge - Gårdsbutiksrundan 2021!

Välkommen till Gårdsbutiksrundan 2021 som går av stapeln den 11-12 september klockan 10.00-16.00. En spännande och smakrik helg på landsbygden. Upptäck Blekinges lokala delikatesser genom att besöka länets gårdsbutiker.

Ladda ned broschyr och karta här, sen kan du planera din egen rutt. Alla deltagande butiker finns inlagda på kartan. Välkommen att ta del av deras spännande sortiment och specialerbjudanden!

All aktuell information hittar du här - www.facebook.com/gardsbutikerblekinge

https://www.visitblekinge.se/gardsbutiksrundan

bl.JPG

Kronoberg - MAT-rundan!

Helgen den 18–19 september 2021 kommer ett 60-tal olika matföretag i länet; gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger i Kronoberg att ha öppet för besökare. MAT-rundan är avslutningen på MAT-veckan som pågår mellan den 11–19 september.

MAT-rundan är en satsning på Kronobergs matföretag och en guide till närproducerad mat och upplevelser. I dessa speciella tider blir det uppenbart hur viktigt det är med en hållbar matproduktion i närområdet. Vi kan alla hjälpa till att skapa goda förutsättningar för framtiden genom att handla av våra lokala producenter, mathantverkare och krögare. Du får dessutom härliga smakupplevelser på köpet. Dessutom kommer LRF Sydost att arrangera flera ”öppna gårdar” där besökare får uppleva lantbruk hemma hos bonden.

MAT finansieras av Region Kronoberg, Länsstyrelsen i Kronoberg, Växjö kommun samt Destination Småland. Destination Småland driver projektet i nära samarbete med respektive finansiär samt LRF Sydost.

Här hittar du information om Matrundan: http://www.matsmaland.se/matrundan/

Karta Kronoberg.jpg

Här är en karta med information över alla besöksmål på matrundan!

 

Kalmar - Matrunda Kalmar län

Välkommen till Matrundan i Kalmar län som genomförs den 11 och 12 september kl. 10.00 – 16.00. Drygt 40 anmälda besöksmål hittills.

För att ännu fler ska hitta till den lokala maten i länet arrangerar länsstyrelsen inom det regionala livsmedelsstrategiarbetet en matrunda till hösten. Fokus ligger på den lokala maten. Producenter, förädlare, mathantverkare, restauranger och caféer är välkomna att delta.

Vill du vara med som utställare på Matrundan? Anmäl dig här senast den 30 juni! https://link.webropolsurveys.com/S/BCF5B2D6E5664762 Länk till annan webbplats.

 
 
 

Ölands skördefest och LRFs Ostfestival

Välkommen till LRFs Ostfestival 2021 fredagen den 1/10 klockan 10-21 och lördagen den 2/10 klockan 10-18.

Ostfestivalen tar ingen paus utan vi har anpassat den till rådande omständigheter. Vi bjuder in dig till en ostfestival på det charmiga lilla torget i Mörbylånga som firade sitt 200 års jubileum som Köping förra året! Allt kommer att vara utomhus. Handla, smaka och upplev mängder av olika ostar från många delar av Sverige. Välkomna!

Festivalen gästas av utställare från stora delar av landet där den gemensamma nämnaren är att samtliga tillverkar ost eller produkter med association till ost. Ett perfekt tillfälle att provsmaka och handla dina favoriter, allt från ostkakor till ostbrickor.

Här kan du hitta all information om Ostfestivalen: https://www.skordefest.nu/deltagare/ostfestival-morbylanga-hamn/

Ostfestivalen är en del av Ölands Skördefest som pågår hela veckan! Här hittar du all information om Ölands Skördefest! https://www.skordefest.nu/