LRF kommer även fortsättningsvis att stå som samordnare för verksamheten och i samband med att tjänsterna kommer att prissättas på ett annat sätt kommer Säkert Bondförnufts handledare att kompetensutvecklas och stärkas.

– Olyckorna i lantbruket har visat en klar minskning de senaste åren samtidigt som efterfrågan på vår rådgivning ökar, vilket är mycket tillfredställande. Ett besök av Säkert Bondförnuft är ingen garanti att olyckor inte kan inträffa men är ett stort steg till en bättre och säkrare arbetsmiljö på gården. Våra gårdsbesök kommer att bli dyrare än tidigare, men sätter man pengar på vad en allvarlig olycka kan kosta det enskilda företaget är prislappen för ett gårdsbesök av Säkert Bondförnuft nästan försumbar, menar Anders Danielson.

För mer information kontakta:
Anders Danielson, Projektledare Säkert Bondförnuft
Tel: 08-787 51 85 

För mer information, håll utkik på www.sakertbondfornuft.se

Rådgivning om arbetsmiljö och säkerhet

För att erbjuda rådgivning och support om arbetsmiljöfrågor till LRFs medlemmar har LRF inlett ett samarbete med den nya Ekonomiska föreningen Säker Arbetsmiljö Sverige.
Föreningen består av några av de mest meriterade arbetsmiljörådgivarna från bla Säkert Bondförnuft. Se dokument till höger.

Telefonrådgivning

Varje vardag mellan 08.00-10.00 finns våra arbetsmiljöexperter beredda att svara på dina frågor. Du kan fråga om allt inom arbetsmiljö- och säkerhetsområdet som t.ex. vilka sanktionsavgifter man riskerar, och vad lagen kräver, säkerhet för barnen, besiktningskrav på maskiner och frågor om rehabilitering och arbetshjälpmedel. Ingen fråga är för dum för att ställas, lyft luren och ring - välkommen!

Ring: 0709- 856 000

Säkert Bondförnuft avslutas

Förlängningen blev tyvärr inte den succé som vi hade hoppats på och Säkert Bondförnuft avslutas därför helt, senast 30 juni 2015. Gårdsbesöken blev för få, trots rabatten på 500 kr, och bara ett fåtal kurser har genomförts under året. I samband att vi avslutar definitivt, försvinner också LRF-rabatten på 500 kr. Men LRF satsar på en fortsättning i ny form.

Samtliga handledaravtal kommer att sägas upp under våren. Innehållet på Säkert Bondförnufts hemsida och vissa delar av materialet kommer att förvaltas vidare av LRF.