"Det handlar inte om kött kontra vegetariskt eller vad vi kan läsa i diverse tabeller. Frågan är desto komplexare och man glömmer både sociala och ekonomiska aspekter.

Förskolor som jobbar med hållbarhet och gör normförändringar i tron om att de gör gott. Normer ändras och polariseringen ökar. Vem vinner och vem förlorar? Hur ser spelplanen ut? Vem dömer?

Jag hejar på lag Västerbotten-producerat i första hand och lag svensk-producerat i andra hand. I mitt lag skapar vi öppna landskap samt livsmedel som produceras på ett hållbart sätt med god djuromsorg och låg användning av antibiotika.

Mitt lag släpper ut mindre klimatgaser än genomsnittet i världen samtidigt som den biologiska mångfalden ökar. Jag vet att laget skulle dela med sig om krisen skulle komma och jag vet att laget också är en stor del av lösningen i det framtida hållbara samhället.

Motståndarlaget är en sojabiff som i en tabell kom ut väldigt väl. Matchen finansieras delvis av skatteintäkter från mitt lag.

Nej, jag vill inte fortsätta polarisera. Jag vill att vi får en ärlig chans i hållbarhetsdebatten och att den svenska bonden ska komma ut som den sanne miljöhjälte hen är."

Lotta Folkesson
ordförande LRF Västerbotten